Servicebedrijf SOMCOM en IT Lions nemen in Assen per direct de klanten en activiteiten van het failliet verklaarde RIES ICT over.

De rechtbank Noord-Nederland verklaarde RIES ICT vorige week failliet. Het computerbedrijf aan de Dr. Nassaulaan was actief in de zakelijke dienstverlening, maar had ook particuliere klanten. Door het bankroet is er abrupt een einde gekomen aan de lopende activiteiten van het bedrijf.

Samenwerking

ICT-bedrijven SOMCOM en IT Lions besloten daarop gezamenlijk deze activiteiten over te nemen. Beide bedrijven werken al een aantal jaren samen, om zo elkaars expertise te benutten.

Deze samenwerking wordt nu dus verder uitgebreid. Zakelijke klanten van RIES ICT worden ondergebracht bij IT Lions, terwijl SOMCOM de consumentenkant en de reparaties overneemt. Alle klanten kunnen vanaf nu terecht aan de Europaweg Noord 7a.

Na overname zal de naam RIES ICT direct komen te vervallen, laten beide bedrijven weten. Dit betekent dat ook de verplichtingen die daaraan gekoppeld waren komen te vervallen. SOMCOM en IT Lions focussen zich op het doorzetten van de (zakelijke) dienstverlening, zodat voormalige klanten van het bedrijf zo min mogelijk gedupeerd worden.

Contact

De bedrijven zijn de komende tijd ook te bereiken via de huidige contactgegevens van RIES ICT. SOMCOM en IT Lions houden geïnteresseerden daarnaast via hun sociale mediakanalen op de hoogte van het verdere nieuws omtrent de overname en de voortgang.

AsserCourrant.nl – 11 oktober 2018